tirsdag 27. mars 2012

Barnelek, Del 1

Barna er blitt kjempe flinke til å leke nu og vi har prøvd å tilrette legge for mye fin barnelek. Stua er blitt som en liten barnehage avdeling.

Slik ser stua ut sett fra kjøkkenet. Sklia er den siste store tingen vi har anskaffet.
Ingrid Sofie liker å lese også. Hun er den som er mest glad i ukeblader. Her har hun fått lånet et blad om gamle gårdshus.


 Hmmmmm, skal vi nå se. Er det noe interessant her mon tro...Jepp, en sånn en ønsker jeg meg....... og mens Ingrid Sofie leser og fantaserer om gamle ting fra 1940,
så leker Solveig med dukker.


Litt mye arbeid med to små dukker på en gang tenker hun kanskje i det hun skal til å...
...legge dem for å sove......
Håper bare at de kommer til å sove godt og lenge nu da.......
Kanskje en liten natta suss kommer til å gjøre susen?
If you can't beat them, join them.....


Og når lille søster kommer, blir det også rom for litt sangleker. Her er det "gå i skogen gå i skogen, hugge ved hugge ved" etc. det går i. Kjempe artig altså.
 Med sklia vår fulgte det også med en tunnel og den er det mye artig lek med - og i.
Torjus på full fart gjennom tunnelen.
Den kan også bæres rundt og da blir det jo artig for alle sammen ikke sant vel?
En anne poppulær aktivitet er å leke med Duplo. Kjempe artig og mye nytt for hver gang.
Se bare her, her er det for eksempel ei grå plate som bare plutselig dukket opp. Sier Solveig mensTorjus like godt tar seg en liten smak på en blå klosse. Naaammmm.
Med tre smårollinger i huset, er det greit med en sofa hvor man kan ta av trekket og vaske det i maskinen. I mellomtiden er det veldig gøy å klatre på sofaputene.

Alle deltar aktiv i klatre på sofapute leken, men..... vi kan jo ikke bare ha det gøy og moro. Litt alvor må det jo også være;
Derfor, tidlig krøkes den som god krok skal bli... Solveig gjør en iherdig innsats med å støvsuge sofaen før vi skal legge på putene med de nyvaskede trekkene.

Hjelpe mæ væl altså. Går nu detta bra da??!!!

Neste innlegg, dvs. Del 2, skal vise litt om vår fine utelek....

Klemmer fra små og store på Einmoen.


2 kommentarer:

  1. Kjemepkoselig lesing og artige blider av tre små som er i ferd med å bli store. Flinke å leke! Koselig å prate på telefonen også! Gleder meg til neste blogginnlegg
    ♥ Megaklem fra ho bestemor i Boliden ♥

    SvarSlett
  2. Så koselige bilder fra gjengen i Skjomen. Og så artig å være tre små sammen :-) Vi gleder oss til å hilse på - når vi får tuslet oss ned til Skjomen. Stor klem fra Håvard og mamsen og papsen

    SvarSlett